Britt


Hoi hoi,

Ik ben Britt Hendriks en ik ben geboren in Nijmegen op 2 november 1996.

Vroeger toen ik een keer met de familie op vakantie ging, zaten wij in een groot huis met een nog grotere tuin. Naast dit huisje woonde een boer en die had hele mooie Friese paarden. Ik vond ze geweldig en ging ze daarom elke dag een appel voeren. Toen wij die boer een keer met de hele familie tegenkwamen, mocht mijn nichtje er wel even op, maar die wilde niet. Nogal twijfelend en verlegen vroeg ik of ik er even op mocht en dat was goed. Dus mijn ooms moesten er aan geloven en tilden mij met zijn met 3en op dat paard (want hij was letterlijk enorm). En daar zat ik dan: een 5-jarig meisje op een paard van 2 meter. Ik kon niet meer ophouden met glunderen, ik was helemaal verkocht. Toen ik 9 jaar werd, was het dan eindelijk zo ver, ik mocht op paardrijden. Na lang zoeken voor de perfecte plek kwam ik bij de Schuurgraaf terecht.

Nou ik vond het geweldig! Dit was de eerste plek waar het niet speciaal ging om het rijden, maar ook om het knuffelen en omgaan met de pony’s. Bovendien waren de mensen super aardig en gezellig!

En nu – toch wel wat jaartjes verder – vind ik het nog steeds super en ben ik er voor geen goud meer weg te slaan. Ook al ben ik echt een schijterd en vind ik dingen nog wat spannend, ik leer gaandeweg er mee om te gaan en langzaam mijn grenzen te verleggen. Doordat ik op het VWO zit en het toch wel knokken is op school, heb ik het wel heel druk. Ik probeer toch wel elk vrij plekje dat ik heb op de ponyclub te zijn. Op Zaterdag en Zondag, zie je me sowieso altijd vrolijk rondhuppelen, dansen en blêren. En zeker elk jaar op ponykamp ben ik weer van de partij en ben ik er meestal alle weken.

Ik zou zeggen, misschien tot gauw en dan gaan we samen een liedje Blêren.