Informatie

Visie van de Schuurgraaf
De Schuurgraaf wil alle kinderen vanaf 7 jaar de kans geven zichzelf te ontwikkelen op het gebied van omgaan en rijden met pony’s. Er wordt veel waarde gehecht aan het respectvol omgaan met mens en dier. Door kinderen te leren het gedrag van de pony’s te begrijpen, wordt er meer inzicht verkregen en daardoor de veiligheid vergroot. De kracht ontstaat doordat er veel aandacht wordt besteed tussen de samenwerking van mens en paard. Naast het doel goed leren paardrijden worden de pony’s ook gebruikt als middel om de kinderen op sociaal vlak te ontwikkelen. Het stimuleren van kinderen om anderen te helpen, in dit geval door de omgang met pony’s, vergroot het gevoel van zelfvertrouwen. Op deze manier ontstaat er een ongedwongen sfeer waarin iedereen met plezier zijn eigen kwaliteiten kan ontdekken.

Twee locaties
Ponyclub De Schuurgraaf is gevestigd in Overasselt en heeft de beschikking over twee locaties. De hoofdlocatie is gelegen aan de Rotsestraat 2b. Op het terrein zijn 30 paardenboxen aanwezig , twee buiten rijbanen en een slaapverblijf voor 30 personen. Verder is er een kleine keuken en zithoek aanwezig. In de periode tussen oktober en april worden de lessen hier gegeven. Als het weer dan wat minder is hebben de pony´s allemaal een eigen warme stal.

In de zomerperiode vanaf eind april gaan de pony´s naar het zomerverblijf. Dit ligt midden in de bossen van Overasselt aan de Schatkuilsestraat. Er zal naast de lessen in de bak ook veel in het bos worden gereden. Zo kun je samen met je pony genieten van de mooie bosrijke omgeving.

Extra activiteiten
Naast de wekelijkse lessen worden er nog een aantal andere activiteiten georganiseerd. In de zomer worden er een aantal weken ponykamp gehouden. Voor de wat oudere kinderen is er de mogelijkheid om mee te gaan op trektocht. Hier kun je meer over lezen onder de kopjes ponykamp en trektocht.

Voor de kinderen die al wat langer rijden is er de diplomadag. Je kunt dan op je eigen niveau een spring- of dressuurproef rijden. Bij een goed gereden proef haal je een diploma. Verder wordt er een keer per jaar een gezellige wedstrijd georganiseerd waar iedereen aan mee kan doen ongeacht het niveau van rijden.

Voor de ruiters die een wat hoger niveau hebben en veel inzet tonen voor, tijdens en na de lessen is het mogelijk om officiële wedstrijden te rijden.